De 3 främsta anledningarna för att göra en dränering

Att äga ett hus eller någon annan typ av enskild fastighet är ofta väldigt roligt och spännande på så många sätt, inte minst med tanke på att du faktiskt har din helt egna bostad som du själv bestämmer över. Något som många hus- eller fastighetsägare däremot inte alltid tänker på är att denna bostad också måste underhållas, alltså mer än att klippa gräset och måla väggarna. Dränera är ett typiskt sådant exempel som många glömmer bort men som verkligen är nödvändigt för att huset ska stå sig bra och länge, och att göra en dränering i Gävleborg kan ha en otroligt stor påverkan på er levnadsmiljö överlag. Det finns många anledningar till varför man bör göra en dränering, och vi har samlat de tre främsta i en kortfattad men informativ lista här nedan!

Varför ska jag dränera mitt hus?

När det kommer till just dränering av ett hushåll, eller närmare bestämt dränering av husgrunden eller ett enskilt avlopp är det otroligt viktigt att arbetet görs på rätt sätt för att det ska hålla länge och se till att huset fungerar som det ska. Husets grund är ju det som i sin tur avgör hur pass bra det står, och det kan det vara värt att lägga lite tid på.

Faktum är att det finns ett flertal anledningar till varför en dränering bör göras på alla hus eller enskilda fastigheter, framförallt om det är något som inte tidigare gjorts. Fortsätt läsa för att få reda på varför det är bra att göra en dränering i Gävleborg, och när det kan vara dags att göra en!

  • Vattnet måste ledas bort

Oavsett vilken fastighet det gäller måste en dränering göras för att kunna leda bort vatten och fukt från husgrunden, för att i sin tur kunna hålla husgrunden stabil och hel utan några oönskade angrepp som försvagar den.

Beroende på vilken typ av markförhållande som råder vid just din fastighet kan dräneringen se lite olika ut, men principen och det grundläggande syftet är det samma oavsett om det gäller ett enskilt avlopp eller en husgrund – vattnet ska ledas bort!

  • Förebygg fuktskador och andra problem

För att en fastighet ska kunna fungera som den ska, och för att det inte ska finnas några risker för skador eller försvagade material är det viktigt att man utför en dränering. Genom att göra en dränering med hjälp av ett pålitlig företag ser du till att både husgrund, källare och möjliga avlopp kan hållas fria från både vatten och fukt.

Ett bra system för ordentlig avrinning är alltså avgörande för att du inte ska få fuktskador på husväggarna, vilket i sin tur kan sprida sig vidare i huset och leda till andra skador eller problem. Vill du bli veck med mögel, sprickor, fula fläckar, läckage eller en otrevlig doft kan en rejäl dränering vara lösningen!

  • Bättre inomhusmiljö

Att ett dåligt, eller till och med obefintligt dräneringssystem kan leda till fuktskador har vi nog alla förstått i det här läget. Däremot vill vi också bara poängtera att fuktskador kan leda till mer än fula fläckar och obehaglig lukt i huset.

Om husgrunden aldrig får en chans att torka kan ett konstant angrepp av vatten och fukt leda till att grunden rent ut sagt faller isär, vilket verkligen kan ha förödande konsekvenser. Under tiden kan det också leda till översvämning, samtidigt som mycket fukt leder till mögel som skapar otrevliga levnadsförhållanden och rent ut sagt fara för hälsan!