Du bör jämföra mäklare och deras respektive arvoden

Kostnaderna för att anlita en skicklig fastighetsmäklare skiljer sig åt ganska mycket från fall till fall. Allt som oftast beräknas denna kostnad utifrån ett arvode som vanligtvis är procentuellt. Det betyder att arvodet ofta blir högre ju högre slutpris du får för din bostad. Detta är viktigt att tänka på när du ska jämföra mäklare och deras respektive arvoden.

Vissa aktörer är värda ett lite högre mäklararvode

Vissa aktörer betingar helt enkelt ett lite högre mäklararvode. Detta beror på att de är särskilt duktiga på vad de gör och att sannolikheten är hög för att de kan få till stånd ett högre slutpris för din fastighet. Dessa yrkespersoner har ofta en väldigt god kunskap om ditt område och kan till och med sitta inne på kontakter i form av spekulanter. Därmed är dessa aktörer generellt sett värda ett lite högre pris för de tjänster som de tillhandahåller.

En fastighetsmäklare som har en tydlig plan för din bostadsaffär kommer kunna generera ett högre slutpris åt dig. Detta beror bland annat på att mäklaren redan är aktiv i ditt bostadsområde och har upparbetade kontakter där. Därmed är dessa aktörer ofta värda sin vikt i guld när du snabbt vill kunna sälja din bostad till ett högt pris.

Som du säkert förstår tjänar du snabbt tillbaka mellanskillnaden mellan en lite dyrare mäklare och en billigare sådan. Detta förutsatt att den mäklare som tar ett lite högre pris för sina tjänster faktiskt är bättre på sitt jobb. Därför bör du ha detta i åtanke och inte avfärda en viss aktör bara för att den kostar lite mer – titta istället på vad du faktiskt får för arvodet!

Enkelt att jämföra mäklare – jämför och välj i 3 enkla steg

Du kan enkelt jämföra mäklare som är aktiva i ditt område. Dessutom kan du gå från jämförelse till att anlita en sådan i tre enkla steg:

  • Gå till en hemsida som låter dig ta in offerter och fyll i formuläret.
  • Ta in och jämför offerter från flera aktörer.
  • Välj den mäklare som du gillar bäst och som debiterar ett rimligt mäklararvode.