En platsbyggd walk in closet föredras ofta framför en garderob

Det är ingen hemlighet att många svenskar föredrar att ha en platsbyggd walk in closet framför en vanlig, tråkig garderob. Även i diverse undersökningar har man funnit att så är fallet. Faktum är att ungefär 8 av 10 personer som har tillfrågats väljer en walk in closet framför en garderob. Det kan så klart finnas flera olika skäl till att så är fallet.

Många fördelar med en platsbyggd walk in closet

En platsbyggd walk in closet har trots allt flera uppenbara fördelar gentemot den traditionella garderoben. Några exempel på dessa fördelar är att:

  • Du får mer plats för dina prylar. I en stor klädkammare som du har möjlighet att gå in i finns det förstås mer plats för dina kläder och accessoarer. Därmed kan du skapa ett bättre och prydligare system när du organiserar dina olika plagg och tillbehör.
  • Dina väskor verkligen får skina. En annan stor fördel som framför allt många kvinnor älskar är möjligheten att visa upp fina samlingar av accessoarer på ett fint sätt. Till exempel kan du i din enorma platsbyggda klädkammare göra plats för hela din samling av exklusiva väskor eller andra tillbehör.
  • Luftcirkulationen kan vara bättre. En fördel som du kanske inte kommer att tänka på direkt är att även luftcirkulationen ofta är bättre i ett större utrymme. Detta är såklart bra nyheter eftersom du vill kunna hålla dina kläder i gott skick och motverka mögel och andra problem.

Garderoben är det klart sämre alternativet av de två

Vad är då alternativet till en platsbyggd walk in closet, kanske du undrar? Om du inte har råd med en så pass exklusiv och bra lösning får du helt enkelt nöja dig med en vanlig, trist garderob. Detta är en lösning som bara omkring var tionde person föredrar. Det är trots allt inte en optimal lösning om du ska förvara mer än en persons kläder på ett och samma ställe.

Garderober är inte bara fulare utan också trängre och har ett begränsat utrymme för kläder. Dessutom är de långt ifrån optimala när det kommer till att presentera accessoarer på ett prydligt och snyggt sätt.