Bra matjord till rimligt pris är ingen utopi

Matjord är någonting som kommer väl till hands i alla trädgårdar. Denna jord är särskilt näringsrik och används därför av goda skäl. Den behövs nämligen för att få växter av olika slag att växa sig stora och starka. Men när du ska köpa matjord är pris en viktig faktor som du bör hålla koll på. Du vill ju inte betala onödigt mycket för jorden till din trädgård!

Ska du ägna dig åt att plantera eller göra om i din trädgård eller dylikt? Då kan du behöva köpa en ganska stora mängder matjord. De flesta villaägare saknar dock ett fordon tillräckligt stort för att kunna hämta så pass stora kvantiteter på plats hos leverantören. Men som tur är finns det leverantörer som förser dig med matjord till bra pris och kör ut jorden hem till dig. Men hur är egentligen förhållandet mellan matjord och pris i dagsläget – vad kostar denna jord? Fortsätt att läsa för att få en bra bild av prissättningen på matjord av god kvalitet!

Förhållandet mellan matjord och pris

Olika sorters jord kostar förstås olika mycket. Kits Contractor är en leverantör av matjord vars prissättning är väldigt transparent. Du kan nämligen se direkt på deras hemsida hur mycket jord av olika slag kostar. Detta är hur deras utbud ser ut i skrivande stund vad gäller matjord och pris:

  • Osorterade schaktmassor: 0 kr/ton.
  • Sorterade fyllnadsmassor: 15 kr/ton.
  • Sållad ÅV-jord: 95 kr/ton.
  • Anläggningsjord (gräsmattejord): 145 kr/ton
  • Egentillverkad planteringsjord: 285 kr/ton
  • Naturell planteringsjord: 650 kr/ton
  • Matjord: prisuppgift i samband med kontakt
  • Täckbark: 750 kr/m3

Besök gärna deras webbplats för en komplett bild av deras prissättning!

Hur mycket matjord behöver jag köpa?

När det kommer till matjord och pris är också åtgången på jord en viktig faktor. Så hur mycket jord behövs egentligen till just ditt projekt, kanske du undrar?

Till ett mindre projekt hemma i trädgården kan du ofta gissa dig till åtgången mellan tummen och pekfingret. Men när det kommer till större projekt behöver du göra en lite mer exakt beräkning av behovet.