Dessa företag hjälper dig att slipa golven i Stockholm

Dessa företag hjälper dig att slipa golven i Stockholm

Trä-, betong-, och stengolv kan alla behöva slipas för att få en bättre lyster. Det är exempelvis inte ovanligt med parkettgolv som får små flisor eller blivit missfärgade. Att slipa golven är betydligt billigare än att lägga nya golv. Vill du göra det själv eller anlita en hantverkare? Här hittar du hjälpen i Stockholm, wasaparkettservice.se.

Maskinuthyrningsföretag – Om du vill göra jobbet själv

Golvslipning utförs generellt med speciella golvslipningsmaskiner. Är det en mycket liten yta kan en handburen slipmaskin användas men det vanligaste är att större maskiner som man står bakom används. Maskinen brukar vara ungefär lika stor som en dammsugare och får därmed plats i en bil vilket gör det enkelt att hyra och forsla hem den.

De företag i Stockholm som hyr ut maskiner och el-verktyg har till stor sannolikhet även de maskiner som behövs för golvslipning. Beroende på storlek kostar de olika mycket att hyra per dygn. Men man kan räkna med ett par hundra kronor. Väljer man att utföra all golvslipning själv uppstår alltså inte någon speciellt stor kostnad. Däremot är detta ett hantverk och den som inte är van kan lätt göra fel så att det blir mer eller mindre slipat på vissa ytor. Är man inte speciellt noga kan självklart arbetet utföras på egen hand. I annat fall kan man överväga att köpa in hjälpen.

Golvläggarföretagen – Specialister på golv

Är det viktigt att golvet blir riktigt snyggt slipat eller har du inget intresse alls att lära dig detta hantverk? Då rekommenderas starkt att ett företag anlitas för denna tjänst. Kontakta företag som jobbar mot golvläggning och golvrenovering. Dessa är väl insatta i vad som är bäst för ditt golv och vilka metoder som bör användas för att göra det finare.

Det finns till och med företag som enbart arbetar med golvslipning och renovering. Detta tack vare att kundunderlaget är så stort i Stockholm. På mindre orter brukar det vara golvläggare som kontaktas vilka då både lägger golven och renoverar dem.

Ta in offerter från ett par företag inom denna bransch och ställ detta sedan mot kostnaden att hyra slipmaskin själv. Tänk på att en privatperson utan speciellt mycket erfarenhet generellt kommer lägga dubbelt så mycket tid på golvslipning som en van hantverkare. Om hantverkaren beräknar vara klar på två dagar behöver priset alltså ställas mot att hyra maskiner under fyra dagar. Kanske är prisskillnaden då inte så jättestor.