Genom att prova en sminkspegel med belysning upptäcker man snabbt hur dagens sminkning blir mer exakt. Den som väljer att köpa en sminkspegel med belysning kommer att upptäcka hur mycket enklare det är att sminka sig när man verkligen ser vad man gör. Förutom för smink så är en sminkspegel med belysning också bra till rakning, trimning av ögonbryn och andra saker som kräver bra ljus.

Varför ska man ha bra ljus?

Köp en sminkspegel med belysning och upplev den stora skillnaden. Alla professionella sminköser använder sminkspeglar med särskild belysning. Detta eftersom det kan upplevas som svårt att få till sminkningen när ljuset är dåligt. Skumt ljus gör ofta att man sminkar sig för mycket, det vill säga ”översminkar” sig. En annan effekt av dåligt ljus är att linjer som i badrumsspegeln såg osynliga ut syns i dagsljus eller när man kommer in i ett rum med stark belysning. Med en extra belysning så får man de rätta förutsättningar för att åstadkomma en perfekt sminkning.

Sminkspegel med belysning för en proffsigare sminkning.

Det finns många företag som säljer sminkspeglar med belysning så för den som funderar på att investera i en sådan finns det en hel del att välja mellan. Dessa speglar finns med olika typer av belysning och med olika sätt att montera spegeln på. Sminkspeglar med belysning går att få både med LED-lampor och med glödlampor. Glödlampor blir varma när de används medan LED-lampor är svala. Vissa sminkspeglar kan sättas upp på väggen medan andra modeller kan ställas på ett bord. En bra sminkspegel bör tåla luftfuktighet eftersom de ofta används i fuktiga miljöer som i ett badrum.

En sminkspegel har andra användningsområden än bara sminkning. Här kommer en överblick:
1. Ta ut linser. Undvik att tappa bort dyra linser.
2. Raka sig. Perfekt rakning när den som rakar sig ser ordentligt.
3. Noppa eller trimma ögonbryn. Perfekta ögonbryn när alla små hår kan noppas bort.
4. Lägga läppstift. Ett läppstift är ingen enkelt historia, med perfekt ljus blir det enklare.
5. Detaljerat ögonsmink. Många små detaljer eller glitter kräver bra ljus för att det ska bli bra.
6. Eliminera linjer mellan din naturliga hud och hud som är täckt med underlagskräm. Finns det något mer irriterade än linjerna som blir om man sminkar sig i dåligt ljus?