Utför en värdehöjande badrumsrenovering i Stockholm

Är du trött på ditt trötta, gamla, slitna och kanske rentav trasiga badrum? Om så är fallet kan det kännas lockande att anlita proffs på badrumsrenovering i Stockholm. Genom att ta in hantverkare som verkligen kan det här med att renovera badrum kan du förvandla det lilla våtutrymmet till någonting nytt samt mer spännande och funktionellt.

Ökad värdet på din bostad genom att renovera ditt badrum

Att ta in hantverkare som kan hjälpa dig med din badrumsrenovering i Stockholm är förmodligen ingen dum idé. Badrummet är trots allt ett rum som du använder en hel del på daglig basis. Detta är det rum där du gör dig redo för att möta dagen på morgonen. På kvällen besöker du rummet på nytt för att rensa din kropp från den stress från omvärlden som under dagen sköljer över dig. Därför kan det kännas väldigt upplyftande och trevligt att renovera badrummet.

Dessutom kan du skapa en hel del värde i form av en höjning av fastighetsvärdet genom att fullborda detta renoveringsprojekt. Kostnaden för denna typ av renovering landar ofta någonstans mellan 15 000 kr och 30 000 kr. Samtidigt kan den slutgiltiga prisbilden variera betydligt mer än så beroende på de materialval du gör samt andra beslut som du fattar under projektets gång. Men värdet på din fastighet kan ofta höjas med betydligt mer än så om du ser till att renovera badrummet relativt kort inpå en eventuell försäljning.

Faktorer som påverkar priset för en badrumsrenovering i Stockholm

Vilka faktorer finns det då som påverkar priset för en badrumsrenovering i Stockholm? De variabler som är i spel är flera till antalet och inkluderar bland andra dessa:

  • storleken på badrummet
  • badrummets form
  • antalet lampor, kranar och liknande som du vill byta ut
  • de materialval som du gör (ju finare desto dyrare).

Samtidigt kan du också räkna med att effekten av renoveringen sannolikt blir högre om du vågar plöja in lite extra pengar i projektet. Lite finare material med en snyggare finish kostar förvisso lite mer pengar. Men samtidigt kommer de också kunna göra en större skillnad för utseende på ditt badrum. Därför lönar det sig vanligtvis att inte snåla alltför mycket med material m.m.