Vad är hyreskostnaden för byggnadsställningar?

Att hyra byggnadsställningar kan kosta 100 kr per dag – eller 50 000 kr för en månad. Det beror helt på vilka ställningar som efterfrågas, dess funktion och uthyrare. Här har olika varianter ställts från uthyrare i Uddevalla men prisbilden bör vara liknande över större delen av Sverige.

Byggnadsställningar i Uddevalla per dag

I Uddevalla finns flera tjänster tillgängliga där privatpersoner hyr ut sina egna saker till andra privatpersoner. Överlag ligger priserna något lägre än hos uthyrningsföretag och byggföretag. Men det är också helt andra produkter som hyrs ut. Vi den största uthyrningssajten är produkterna försäkrade upp till 30 000 kr vilket innebär att uthyrning aldrig sker av saker med ett högre värde. Det är även en av orsakerna till att riktigt stora byggnadsställningar inte kan hyras här.
Dessa är alltså mindre men kan räcka gott och väl om man enbart ska måla en kortsida på huset eller är beredd att flytta byggnadsställningarna efter att målningen löper på. Däremot kan det inte räcka till om taket ska läggas om och man behöver kunna röra sig fritt kring hela huset på en gång.

Fasadställning i Uddevalla

Det största alternativet är att välja en fasadställning. En ställning som, när man hyr dem, även monteras av personal så att de är stabila och säkra. Efter att man är klar kommer personal och monterar ner den och transporterar bort den. Ska en fasadställning hyras för en normalstor villa och den ska hyras under en timme kan priset hamna på ca 40 000 kr. Efter att ROT-avdrag är borträknat (för montering) hamnar priset på ca 32 000 kr. (Pris från ett uthyrningsföretag i Uddevalla)

Oftast på offert

Det är lätt att hitta priser på byggnadsställningar i Uddevalla. Det står tydligt på hemsidorna till uthyrningsföretagen. Men när det kommer till de större modellerna krävs generellt en offertförfrågan. Orsaken kan var att uthyrningen är så komplex att det är omöjligt att sätta ut ett fast pris. Vid stora projekt skapas individuella lösningar med olika många våningar, säkerhet och montering. Det krävs därmed att företagen får in en hel del information för att de ska kunna avgöra en korrekt prisnivå. Ta alltid för vana att ta in flera offerter. Priserna kan skilja relativt mycket vilket delvis beror på att de olika företagen har olika slags modeller som de hyr ut.