Vad kostar trädgårdsdesign i Stockholm

En ombonad och inbjudande trädgård har blivit minst lika viktigt som ett ombonat och inbjudande hem. Trädgårdsdesign har blivit trendigt, kanske allra helst i Stockholm, och det finns flera olika tjänster att köpa inom området.

Men hur mycket kostar det egentligen och vad får man för pengarna? Nedan följer några prisexempel från företag som arbetar med trädgårdsdesign i Stockholm.

Priser för trädgårdsdesign i Stockholm

Att köpa tjänster inom trädgårdsdesign i Stockholm kan vara både billigt och dyrt beroende på vilken typ av tjänst det gäller, samt hur man väljer att se på saken. Man bör räkna ett par tusen även om man bara vill ha rådgivning, och för en helt ny, välplanerad design på trädgården mellan ca 18 000 – 25 000 kronor. Det är såklart mycket pengar men man bör också tänka på att man får ett långvarigt resultat.

Vad får man för pengarna?

Olika företag som arbetar med trädgårdsdesign i Stockholm kan såklart ha olika tjänster att erbjuda, samt att dom kan arbeta på olika sätt. Nedan presenteras några exempel på tjänsternas upplägg, för att ge en bättre bild av vad man egentligen betalar för.

  • Trädgårdsrådgivning – Den som har många egna idéer för en ny trädgårdsdesign, men som behöver lite hjälp på traven kan ha god nytta av rådgivning. Tillsammans med en trädgårdsarkitekt går man tillsammans igenom trädgården och dom idéer man har för att få tips och råd att ta med till projektet.
  • Trädgårdsdesign – Den här tjänsten finns ofta i olika omfattning – någon vill ha en helt ny design för hela tomten och trädgården och någon behöver bara hjälp med att designa om en liten del. Oavsett om man köper ett stort eller litet paket ingår ungefär samma sak men ju större projekt desto dyrare.

    Det man får är en skalenlig karta över trädgården, där en trädgårdsarkitekt skissat, ritat och designat, utifrån trädgårdens egna förutsättningar och självklart också utifrån kundens önskemål.

En del företag i Stockholm erbjuder även andra tjänster inom trädgårdsdesign, så som styling, där man helt enkelt får hjälp att inreda och piffa till på uteplatser, entréer och på andra ytor. Hur mycket det kostar beror på projektets omfattning och hur mycket det är som ska stylas. Priset, precis som dom ovan nämnda, kan såklart skilja sig mellan olika företag.