Service vid Arlanda: Däckverkstad

Service vid Arlanda: Däckverkstad

Många åker till Arlanda enbart för att flyga på semester eller åka på affärsresa. Men i och med att det är så många människor i rörelse skapas även efterfrågan på omkringliggande tjänster, så som frisör, däckverkstad, taxi m.m. Bland annat är biluthyrningen mycket stor i likhet med antalet hotellnätter per år i området. Vad kan du få för tjänster från en däckverkstad i Arlanda?

Snabbt nytt däck vid punktering

Får ni punktering strax utanför Arlanda? Ring en däckverkstad som har jourtid. En del verkstäder har bara öppet på vardagar 7 – 18 men ett par erbjuder jourtid på nätter och helger. Det innebär att dessa kan kontaktas dygnet runt för snabb service. Få däcket bytt på plats inom en timme och rulla sedan vidare till långtidsparkeringen inför utlandssemestern.

Men kom ihåg att jourtider alltid är betydligt dyrare än vanliga arbetstider. Har ni gått om tid kan istället bilförsäkringens assistansförsäkring utnyttjas. En bärgare drar bilen till närmaste verkstad och ni får bo på hotell en natt. Men det kan innebära att däcket inte bytes ut förrän nästkommande arbetsdag.

Däckhotell

Med däckhotell menas att en däckverkstad tar hand om sommardäcken under vintersäsongen och vice versa. Utöver förvaring rengörs de samt justeras vid montering. Denna tjänst vänder sig främst mot de som bor i Arlanda då det är ytterst få tillresande som önskar ha sina däck där.

Däckbyte

Har ni varit på en längre semester? Kanske åkt iväg när det var lag på sommardäck och kommit hem när det nu är krav på vinterdäck. Kontakta en däckverkstad i Arlanda och få hjälp så fort som möjligt. Detta oavsett om ni har varit planerande och har med er vinterdäcken i bilen eller behöver köpa nya. De vanligaste dimensionerna brukar alltid finnas hemma men är det mycket ovanliga dimensioner kan det ta 1 – 2 dagar innan de får hem däcken.

Nya däck

Upptäckt skador i däcket så att det behöver bytas direkt? Eller vill ni bara passa på att köpa nya när tid ges under semestern? Alla däckverkstäder säljer nya däck. Det finns däremot minst tre saker som skiljer dem åt. Det är priset, om de även säljer begagnat samt vilka modeller de har hemma.

Däckverkstad i Arlanda – Skillnaderna

  • Har du jourtid eller inte?
  • Priser på nya däck
  • Säljer de begagnade däck för lägre pris?
  • Vilka tjänster ingår inom däckhotellet?