Hur går det för markisbutikerna i Stockholm?

Hur går det för markisbutikerna i Stockholm?

Markiser är något som många husägare behöver och vill ha. Det är ett effektivt skydd mot såväl sol som blåst och regn. I viss mån kan det även vara ett sätt att reglera insynen, även om det kanske finns andra solskydd som är mer effektiva för just det – persienner och gardiner till exempel. Ta www.malardalensmarkis.se som exempel – en butik där man kan köpa markis i Stockholm. De har ett stort sortiment av såväl utvändiga som invändiga solskydd.

Markiser kan varieras i det oändliga. Det finns flera olika varianter, med motor eller utan motor, med olika mönster, färger och former. Den som vill köpa markis i Stockholm behöver inte gå särskilt långt – eftersom det finns många aktörer här. Men hur går det egentligen för butikerna, som ju förser stockholmarna med sina markiser?

Första firman

Den första firman där man kan köpa markis i Stockholm som vi tittar på, har inte gått med vinst sedan 2013. Det året gjorde man en vinst på 95 000 kronor – men därefter har förlusterna varierat. Störst förlust gjorde man år 2015, då man förlorade ungefär 1,7 miljoner kronor. Sedan dess har förlusterna minskat, men om det fortsätter i samma takt, dröjer det ganska många år innan bolaget gör vinst igen.

Andra firman

Den andra firman där du kan köpa markis i Stockholm, är baserade i stadens södra delar. Mellan åren 2014 – 2018 har de inte gjort någon förlust, med undantag för ett minus på 3 000 kronor just 2018. Dessförinnan har de gjort vinster av varierande storlek. Till exempel gjorde man en vinst på nästan 1,2 miljoner kronor år 2015. Det var också det året som man hade högst omsättning, med en summa på över 16 miljoner kronor.

Varuhus och byggbutiker

På senare år har det blivit allt vanligare att byggvaruhus tar in markiser i sina sortiment. I Stockholm finns mängder av dessa butiker etablerade. En del skulle argumentera för att det inte riktigt är lika bra att köpa markiser från dessa större varuhus, eftersom de kanske sällan har lika god kompetens som mer nischade solskyddsbutiker har. I vissa fall kan det säkerligen vara billigare – men frågan är om man kan få lika god rådgivning i dessa större och mer generella varuhus, jämfört med en nischad markisbutik.