Slipa golv

Många äldre trägolv har en otroligt hållfast kvalitet, trots att det är väldigt gammalt. Idag är det vanligt att lägga nya golv av en betydligt sämre kvalitet. Visst är det billigare, men om du redan har ett fint gammalt trägolv kan det vara bättre att beställa golvslipning i Stockholm. Då kan du återuppliva ditt gamla parkettgolv igen. Med tiden blir golvet slitet, det är inget att göra åt. Det fylls av jack och repor samt förlorar sin lyster. Men genom att slipa golvet med en särskild golvslipningsmaskin och därefter polera det på nytt, blir det nästan som nylagt igen.

Det tar dock mycket tid att slipa golv och det är inte gratis även om det är fullt möjligt att göra det själv. Du kan hyra en golvslipningsmaskin och slipa för egen kraft. Det är bra att tänka på att du kanske inte är helt insatt i golvslipningsvärlden och därmed inte vet exakt vilken maskin som passar bäst. Du får även räkna med att det kommer ta tid, en mindre yta kan ta flera dagar att slipa utan erfarenhet.

Professionell hjälp vid golvslipning

När du anlitar ett företag inom golvslipning i Stockholm kan du känna dig trygg med att ditt fina gamla trägolv kommer få den rätta lystern igen. Företag som arbetar inom den här branschen har de rätta verktygen och maskinerna för att kunna utföra ett professionellt arbete. Dessutom är de vana vid den här sortens jobb att de ständigt arbetar strukturerat, rutinerat och effektivt.

Hur lång tid golvslipningen tar beror helt och hållet på förutsättningarna. Om golvet endast är lite slitet och mest tappat sin lyster behöver man nämligen inte slipa särskilt djupt ner i träet. Om det däremot är i dåligt skick med djupa hack och repor behöver man komma ner längre i träet, då tar det också längre tid att slipa. När du behöver hjälp av en firma kan du som privatperson även använda rot-avdraget. Då blir kostanden för själva arbetet betydligt billigare. Kom ihåg att jämföra firmor som utför golvslipning i Stockholm så att du verkligen hittar någon som erbjuder bra pris, men framförallt som kan göra jobbet perfekt.