Tips och råd inför stambyte som ska genomföras i Stockholm

Oavsett om du är fastighetsägare eller villaägare i Stockholm kan det finnas anledning att genomföra ett stambyte. Även bostadsrättsföreningar och företag kan behöva vidta denna åtgärd när dom nuvarande stammarna har gjort sitt. Här kan du läsa om några tips och råd som är bra att ha med på vägen, speciellt när det kommer till val av företag som ska genomföra bytet. Se denna informativa sida om stambyte i Stockholm.

Att välja företag för stambyte i Stockholm

I Stockholm finns många företag att välja bland när det blivit dags att genomföra ett stambyte. Här är det viktigt att vara noggrann med valet, dels för att slippa betala onödigt mycket pengar men också för att försäkra sig om att det stora arbetet kommer att utföras på ett bra och korrekt sätt. Följande steg brukar löna sig, även om det såklart innebär en del förarbete:

Gör en behovsanalys – Ett bra första steg inför ett stambyte är att anlita en oberoende konsult som kan genomföra en så kallad behovsanalys. Är ett stambyte verkligen nödvändigt, eller kan det kanske finnas andra lösningar på problemen? 

Oavsett om det är aktuellt med ett byte eller inte så kan man, genom att köpa denna tjänst som första steg, få med sig ett bra underlag när man sedan letar efter ett företag som kan åtgärda felen. Detta underlag kan också vara bra att ha i nästa steg – att ta in offerter.

Be om offerter – Som tidigare nämnt finns en hel del företag som utför stambyten i Stockholm och det är alltid bra att be om offerter från flera olika aktörer. På så vis kan man enkelt jämföra vad ”kalaset” kommer att landa på rent kostnadsmässigt – kanske finns tusenlappar att spara, jämfört med om man väljer första bästa utan att kolla upp priserna. Tänk dock på att billigast inte alltid är bäst – försök se var den ”normala” prisnivån ligger först och främst.

Fråga någon som nyligen genomfört ett stambyte i Stockholm – Oavsett om det är en bostadsrättsförening, en fastighetsägare/hyresvärd eller en privatperson som behöver genomföra ett stambyte i Stockholm är det en god idé att fråga någon som nyligen låtit utföra ett. Som privatperson kanske du känner någon som gjort det och som bostadsrättsförening kan man prata med en annan förening för att be om tips och råd och kanske till och med en referens.